Mobilya Sektörüne Bakış ve Yeni Trendler 03 . 06 . 2021
Mobilya Sektörüne Bakış ve Yeni Trendler

Ülkemizin mobilyadaki güncel durumuna baktığımızda, Türk mobilya sektörünün son 15 yılda üretim, ihracat, kalite ve tasarım açısından dünyada kendinden söz ettirecek bir konuma geldiğini söyleyebiliriz. 15 yıl önce ihracat sıralamasında 23-24'üncü sıralarda olan ülkemizin bugün, dünya mobilya ihracatı sıralamasında 12’nci, üretimde de 4'üncü sıraya yükseldiğini görebiliyoruz. Bugün 12 milyar dolarlık üretimde bulunan Türk mobilya sektörü, 2 milyar 700 milyon dolar ihracatla, ihracat oranını sürekli arttıran bir sektör konumunda ve 200 gümrük bölgesine ihracat yapıyor. Türk mobilyası 167 ülkede ciddi manada biliniyor. Ülkemizde 36 bin mobilya üreticisi bulunurken bunlardan 10 bini ihracat yapıyor. Sektörün bu başarıyı yakalamasındaki sebeplerin başında; trendleri takip edebilmesi, üretime dayalı olması ve bu üretimi son teknolojiyi kullanarak gerçekleştiriyor olması geliyor.

Değişen yaşam koşulları, beklentiler ve nüfus yoğunluğu derken çoğu insan yaşam alanlarında daha sade, kullanışlı, şık ve doğal renklere sahip mobilya ürünlerine yönelmeye başladı. Bu yeni trendle birlikte, doğanın eşsiz renklerinden ilham alınarak tasarlanmış konforlu ve bir o kadar da şık mobilyalar, yaşam alanlarında yerlerini almaya başladı.

2020 yılı için dünyanın en önemli sektör fuarı konumunda olan Milano’daki “İsaloni” Mobilya Fuarı’nda gözlemlediğim yeni trend renklerin bakır, sarı (gold), bronz ve mat siyah eloksal yüzeyler, elektrostatik toz boyada da fonksiyonel ve sade renklerin olacağını söyleyebilirim. Ürün grupları temelinde, özellikle yatak odası ve giyinme odalarında alüminyum cam kapak modeller, koltuk bölümlerinde metal ayaklı ürünlerden oluşmaktadır. Mobilyaların rengine göre kullanılacak alüminyum ve metal ürünlerin aynı renkli olarak boyanabiliyor olması ürünü görsel olarak farklı yerlere taşımaktadır. Mobilyadaki her ürün için farklı renk taleplerinin artması, bizi tedarik konusunda zorlasa da kendi bünyemizde bulunan butik elektrostatik toz boya tesisimiz müşterilerimizin bizi tercih sebebi olmaktadır. Mobilya sektöründe, alüminyum ve metal kullanımı son zamanlarda hissedilir biçimde artış göstermeye başlamıştır. Yakın bir zamana kadar mobilya koltuk ayaklarında metal kullanılıyor iken, bu malzemenin yerini işleme kolaylığı, yüzey kalitesi ve hafif olmasından dolayı alüminyumdan üretilmiş ayakların alacağını düşünüyorum.

Can Alüminyum olarak, mobilya sektörüne alüminyum profil tedariki yapan ilk firmalardan biri olmamız ve çok çeşitli profil ve aksesuarları stoklarımızda sürekli bulundurabilme gücümüz, müşterilerimizden gelen talepleri çok hızlı karşılamak konusunda bizi her zaman öne çıkarmaktadır. İşletmemiz, sektöründe yine bir ilke imza atarak, kendi bünyesinde tasarım birimi oluşturmuş, ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden mezun çalışanları ile bu alandaki çalışmalarına hız vermiştir. Tasarım birimimiz, Sistemmobicci mobilya ürünleri markamız için pazarın ihtiyaç duyduğu işlevsel ve bir o kadar da özgün tasarlanmış yeni ürünleri ile sektöre yön veren öncü kimliğini devam ettiriyor olacak.

1975 yılında kurulduğu ilk günden bugüne, sektörüne sürekli yatırım yaparak büyümesini sürdüren Can Alüminyum ve parçası olduğu Yeşilova Holding, kurumsal yapısının altındaki amatör ruhu ve ilk günkü heyecanı ile yarınlara umutla bakmaya ve çalışmaya devam edecek.

Mustafa Üner
Mobilya Ürünleri Satış Müdürü

HABER ARŞİVİ

Can Alüminyum

Can Alüminyum sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
Çerez Politikası