SigmaTeknik Hakkında Bilmedikleriniz 29 . 06 . 2022
SigmaTeknik Hakkında Bilmedikleriniz
Alüminyum sigma profiller günümüzde şase, kabin, masa ve makina yapılarında çelik konstrüksiyonların yerini almaya başlamıştır. Çelik konstrüksiyonlara kıyasla üretim kolaylığı sağlayan demonte yapısı sayesinde pratik bir şekilde montajlanması mümkündür. Demonte kurulum kolaylığının dışında eloksal yüzeyinin sağladığı oksitlenmeye karışı direnç ve anti statik özelliği sayesinde uzun yıllar kendini koruyabilmektedir. Eloksal yüzeyi sayesinde çelik konstrüksiyonlardaki gibi montaj sonrası yüzey korumak için bir işçilik gerektirmemektedir. Ayrıca kaynaklı imalatların tersine montajı yapılmış olan alüminyum sigma profillerin sökülebilmesi mümkün olduğu için gerekli düzenlemelere ve ilave yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.

Konveyör, sigma ve yüzey kaplama profillerimizin yaklaşık olarak 90 çeşidi mevcuttur. Bunların yanı sıra özel tasarlamış olduğunuz size özgü profiller için de yeni kalıp çalışmaları yapılarak tasarımlarınızı hayata geçirebiliriz. Ayrıca tüm profillerimize uygun zengin bağlantı aksesuar çeşidimiz bulunmaktadır. Bağlantı aksesuarları hakkında daha ayrıntılı bilgi için güncel kataloğumuzu inceleyebilirsiniz.

Alüminyum sigma profillerimizi üretirken kullandığımız özel alaşımlı hammadde sayesinde ürünlerimiz F22 kondisyonda değil, F25 kondisyondadır. Bu sayede ürünlerimiz standart F22 kondisyona kıyasla; aynı geometrilerde daha mukavim ve yüksek performanslıdır. Malzemenin talaşlı imalatı daha kolay olduğu için verimlilikte maksimizasyonu sağlar. Hem maliyet hem üretim performansı açısından avantajlıdır.

Alüminyum sigma profillerimiz boyları stoklarımızda standart olarak 6020 mm uzunlukta bulunmaktadır. Eloksal yüzey için max 6800 mm, pres (ham) yüzey için max 12000 mm ölçüsüne kadar üretim talepleriniz karşılanabilir. Alüminyum sigma profillerin 6, 8, ve 10 mm olarak üç farklı kanal yapısı bulunmaktadır. Size en uygun kanal yapısı ile yapılacak uygulamalarda en doğru sonuca ulaşılacaktır. Kullanılacak olan aksesuarlar da bu kanal yapılarına göre ayrılmaktadır. Eloksal yüzeylerimiz standart kalınlığı 10-12 mikron seviyesindedir. Kullanım yerininize bağlı olarak yüzeyin sertliğini arttırmak için özel olarak üretilecek profillerinizde eloksal kalınlığı istediğiniz seviyeye arttırılarak talebinize uygun üretim yapılabilir.

Her geçen gün alüminyum sigma profillerin sanayi ve üretim alanlarında bilinirliği artarak devam etmektedir. Alanlarında uzman, teknik donanıma sahip olan ekibimiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilmeniz mümkündür.
HABER ARŞİVİ