Alüminyumdan Sanata Dönüşen Yolculuk 09 . 02 . 2022
Alüminyumdan Sanata Dönüşen Yolculuk

Alüminyumu 1975 yılından bu yana işleyen Yeşilova Holding, yetenekli çalışanlarıyla alüminyuma değer katan çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

46 yılı aşkın süredir en çevreci metal olarak nitelendirilen alüminyumu işleyen Yeşilova Holding, çalışanlarının yenilikçi bakış açısıyla sonsuz defa geri dönüştürülebilen alüminyumu farklı alanlarda kullanmaya devam ediyor. Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova alüminyumun çok değerli bir metal olduğuna değinerek “Çok uzun yılardan bu yana alüminyum ile iç içeyiz. Ham halinden somut bir ürüne dönüşmesi yolculuğuna şahitlik ediyoruz ve bu süreçte hurda ürünlerimiz çıkıyor. Endüstriyel Tasarım Uzmanımız Pelin Hanım ile sonsuz defa geri dönüştürülebilme özelliğiyle dikkat çeken bu metali daha farklı nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük ve Yeşilova ile özdeşleşecek bir çalışmaya yoğunlaştık” açıklamalarında bulundu. Yasemin Yeşilova sözlerine şu şekilde devam etti: “Pelin Hanım, Yeşilova’nın geçmiş yıllardan gelen köklülüğünü simgeleyen ‘ağaç’ sembolünü eserleştirdi. Özenerek hazırlanan bu çalışma için kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan ve Endüstriyel Tasarım Sorumlusu olarak Can Alüminyum’da görev alan Pelin Sezgin Güvenaltın ise hurda/ atık alüminyumları değerlendirdiğini belirterek “Elimizdeki hurda malzemeleri inceleyerek nasıl bir ürün koyabileceği düşündüm. Bu kapsamda alüminyumdan heykel araştırmaları yaparak daha önce ne tür çalışmalar yapılmış, hangi tarz uygulamalar üzerine kurgulanmış onları inceledim” dedi.

Yeşilova’nın geçmişten aldığı gücü temsil eden bir çalışma ortaya koymak istediğini ifade eden Güvenaltın “Köklü bir geçmişten gelen Yeşilova Holding’i yansıtmak adına ağaç kurgusu üzerinden gittim. İnce olan hurdaları bükerek dallarını hazırladım, gövdesi için ise bükülebilen delikli levhaları tercih ettim.  Bu çalışma, hiçbir alet kullanılmadan tamamen elle bükülerek hazırlandı diyebilirim. İlerleyen dönemde farklı çalışmaları diğer şirketlerimizde de uygulayacağız” açıklamalarında bulundu.

HABER ARŞİVİ